CSECSEMŐSÍRÁS? – Kevés szívszorítóbb dolog van a csecsemősírás megtapasztalásánál. Elsőgyermekes szülőként különösen nagy lépés az, hogy hirtelen anyák és apák lettetek, túl vagytok a szülésen, hazamentek a kórházból, együtt éltek már a várva várt kis lénnyel… aki talán egyre többet sír. De miért?

Ahogy  már jól tudjátok, programunk egyik alappillére a sírásértés oktatása, mert ezzel a megrázott gyermek szindróma bekövetkezése 100%-ban megelőzhető!

Kulcsüzeneteink között olvashattátok a Sírás aloldalunkon:

a sírás a csecsemő első életszakaszában a normális élet része. Kiterjedt kutatások szerint ezen a fokozott sírás szakaszon minden baba átmegy, bár vannak, akik többet sírnak. Ez nem feltétlenül annak a jele, hogy baj van vele. „

A sírásértés, megértés egyik lépése az elfogadás:

  • Igen, a babátok sír vagy sírni fog, és talán nem is keveset.
  • Igen, az is lehet, hogy fogjátok azonnal érteni mit akar jelezni a sírással
  • Igen, ez lehet, hogy ez benneteket frusztrálni fog.
  • DE! Soha ne rázzátok meg a kisbabát! Talán azt gondoljátok, attól megnyugszik, de a sírásnál nagyobb kockázatnak teszitek ki Magatokat!

Hogy minél többeket segíthessünk az okos-szülőség útján, készítettünk Nektek ezt az ingyenes Hangulatnaplót, amit segédanyagként, e-book formában (pdf) le tudtok tölteni és ki tudtok nyomtatni magatoknak.

Ebben tudjátok vezetni, hogy a babátok mikor, milyen intenzíven sírt vagy épp nem. Segít majd átlátnotok, hogy valójában mennyit sír a babátok, vajon ez egy normális sírásmennyiség, van-e tendenciája: épp a növekvő, esetleg már a stagnáló szakaszban vagytok, esetleg már túl is jutottatok a heves sírási időszakon, épp a lecsengésnél tartotok? Használjátok belátásotok szerint – útmutatót adtunk hozzá. Ha hasznosnak találjátok, osszátok meg kismama ismerőseitekkel.


HANGULATNAPLÓ LETÖLTÉSE (pdf)

Legyetek kreatívok a jelöléssel, és osszátok meg velünk –  @mamataprogram – , Nektek mi vált be!

Naplózásra fel!

A naplót megálmodta: Tománé Mészáros Andrea

Ha átismételnétek, mi jellemzi a csecsemőkori sírást, itt megtehetitek: Sírás aloldal