Szülőség okosan

 

 

 

Szülőség okosan – Positive Parenting

A gyermeknevelés nem mindig könnyű. És egyáltalán mikor hol kell ezt megtanulni? Hogyan legyek jó szülő? Hogyan neveljek sikeres gyermeket? Mit csináljak egy kiskamasszal? Millió frusztráló kérdés.

Mindannyian szeretnénk kevésbé stresszesnek érezni magunkat. Szeretnénk biztosnak lenni abban, hogy jól csináljuk, és önálló, boldog, magabiztos gyerekeket nevelünk fel.

A Triple P-t, vagyis a „Pozitív Parenting Programot” (pozitív szülői program) Matthew R. Sanders professzor és munkatársai alkották meg 2001-ben az ausztráliai Queenslandi Egyetemen. Alapja a teljes lakosságra ható egészségfejlesztési program, melynek célja szülők ismereteinek és önbizalmának növelése, ezáltal a jobb szülő-gyermek kapcsolat elősegítése. A tudatos szülő-gyermek kapcsolat hatékonyan megelőzheti a problémák kialakulását a későbbi életkorokban.

A szülői önbizalom erősítése segít elhinni, hogy képesek vagytok megbirkózni mindazokkal a problémákkal, melyek a gyermeknevelés során előállnak. Sőt, a korábban hozott kevésbé hatékony szülői mintákat tudatosíthatjátok és akár képesek lesztek azt felülírni!

A Mamata Program alapja a „Triple P”.

Mi nem mondjuk meg, hogyan kell szülőnek lenni, de gyakorlatias stratégiákat adunk, amelyeket a családod értékeihez, meggyőződésedhez és igényeidhez igazíthatsz. A szülők, családok mind különbözőek, más kulturális háttérrel, családi struktúrával. Ebből következik, hogy a gyermekneveléssel kapcsolatos döntések minden családban eltérőek és személyesek. Ennek ellenére van pár olyan egyetemes alapelv, amelyet érdemes megismerni.

Mi ebben segítünk.

Valójában a szülői nevelés arról szól, hogy megtanuljuk, mi a helyes a családunk számára.

Jelenléti és/vagy on-line tanfolyamainkon keresztül választ kaphatsz kérdéseidre, nevelési elakadásokra. Oldalunkon szülői kérdések sokaságára találsz választ könnyen érthető formában. Segítségedre lesznek a fejlődési mérföldkövek, melyeket a nemzetközileg elfogadott életkori besorolásoknak megfelelően készítettünk el. Cikkeink, videóink, interaktív forrásaink ezekhez a mérföldkövekhez, életszakaszokhoz igazodnak, ezért korcsoporti besorolásban találhatjátok meg azokat az alábbiakban.

Oldalunkon ingyenes, megbízható, naprakész, független, szabadon hozzáférhető információkhoz juthatsz a bizonyítékon alapuló pozitív szülőséggel kapcsolatban.

Ha szakemberként oktatni szeretnéd a Mamata Programot, gyere el módszertani képzésünkre!

Várandósság

Csecsemők

1-2 évesek

2-3 évesek

3-6 évesek

6-8 évesek

9-11 évesek

12-14 évesek

15-18 évesek

Szakembereknek