Privát szülőfelkészítő kurzust tartottunk egy szülőpár részére. A több szempontból is különleges tanfolyam 3 alkalomból tevődött össze, ahol 3 előadónk segítette a felkészülést a szülőségükre.

Ilyen körülmények között mi is többet megtudhattunk Róluk, és ezáltal még pontosabban Rájuk tudtuk szabni az átadandó információcsomagot, ezzel is növelve és a gyakorlási lehetőségek hatékonyságát.

Tanfolyami koncepciónk kiállta a próbát, megtapasztalhattuk és kiváló visszaigazolást kaphattunk arról, hogy a kismamáknak és kispapáknak nem egyszerű szülésfelkészítőre van szükségük, hanem komplett, szülőségre való felkészítőre. Mivel ad többet programunk? Mi is ismertetjük a szülést medikalizált szempontból, de nagy hangsúly van a lelki tényezőknek is. A szülés utáni hat hónapos időszak – melyek gyermekágyas időszaknak neveznek – sokkal hosszabb, mint maga a szülés eseménye.

Hisszük, hogy a nagy kihívást jelentő szülés utáni időszakra még jobban fel kell készülni, el kell sajátítani a babaápolási rutinokat, fontos beszélnünk a megváltozott szerepekről, a táplálásról, arról, hogy a babák alvási és sírási szokásai mikor normálisak, mire kell felkészülni a családnak ezen témákkal kapcsolatban. Megtanítjuk azt is, milyen fontos megnyugtatási technikákat alkalmazhatunk.

Privát illetve kiscsoportos szülőfelkészítő tanfolyamaink elérhetőek számotokra is! Ha titeket is érdekelne ilyen szülőfelkészítő tanfolyam, akkor ne hezitáljatok, keressetek bennünket bátran a Jelentkezési formon keresztül vagy emailben a tanfolyam@mamata.hu címen!

A tanfolyami visszaemlékezést írta: Hargitai Rozália