Legtöbbször már a gyermek felállása előtt a szülők valahogy „befejezetlennek” érzik a gyermekük öltözetét, ha nincs rajta cipő. A babacipők puhák, inkább esztétikai értékük van, mint tényleges funkciójuk. Azonban az fontos kérdés, hogyan kerüljön kiválasztásra a gyerekcipő, ha a gyermekünk feláll és megindul a járás fejlődése.

Az első gyerekcipő kiválasztásakor nincs könnyű dolga a szülőknek. Már az alapkérdés megválaszolása sem egyszerű. Használtat vegyek (mert nincs elkopva, szinte vadonatújnak látszik, olcsó, tesótól örökölte stb.) vagy áldozzak rá lényegesen többet, és új cipőt vegyek. Legtöbben az interneten, és különböző anya támogató csoportokban keresik a választ kérdéseikre. Ez nem rossz módszer, azonban nehéz eldönteni mi a hiteles információ. Melyik gyerekcipő az igazán megfelelő, melyik, ami megfizethető számunkra és ár-érték arányban is jó, vagy aminél csak a „nevét” (reklámját) kell megfizetni.
Ha rátalálunk, egy nekünk megfelelő márkára gyakran szembesülünk vele, hogy nem könnyű a beszerzése, olykor heteket kell várni a szállításra.

A folytatásban a gyerekcipő-választás fontos szempontjairól és a mezítlábazásról olvashatsz, kiderül, hogy mik azok a muffik és mi a szakértő véleménye a gyermek gumipapucsokról. Toma Andrea TELJES CIKKÉT a GyógyHírek magazinban olvashatod.

A GyógyHírek oldalán Andrea korábbi cikkeit is megtalálhatjátok, ha közvetlenül innen nyitjátok meg:

További saját cikkeink a csecsemőkorról.