A családdá válás kezdeti szakaszában kiemelten fontos a közös együttlét – ezzel mindenki egyetért. A gyermekek és családok érdekében az Európai Unió 2019-ben megfogalmazott egy irányelvet a tagországok részére: 10-30 nap apaszabadság kiadása az ajánlott – ezt kell beépíteni az országok jogrendszerébe.

Szükség van a hosszabb apaszabadságra! Az apák szerepe a család életében megkérdőjelezhetetlenül fontos. Az új család születésekor, a szerepváltásokból adódó feszültségek csökkentésében nagy jelentősége van a közös együttlétnek a kezdeti nehézségek esetén az összekapaszkodásnak.

Várhatóan 2023. januárjától a jelenlegi 5 napról (ikrek esetén 7 napról) tíz napra emelkedik az úgynevezett apaszabadság.

De pontosan mi is az apaszabadság kiadása, és mikor vehető igénybe?

Azon szabadság, amelyet a munkáltató köteles kiadni, minden apa egyéni kérésére, legkésőbb a születés után 2 hónappal. Ez egy védett időszak, az apaszabadság alatt az elbocsátás nem lehetséges.

A jelenlegi szabályozás tág teret ad a munkáltatóknak, de a szabadnapokat minden édesapának ki kell adni, függetlenül attól, hogy az adott munkahelyen mióta áll fenn a munkaviszonya. A pótszabadság nem függhet a családi állapottól sem, vagyis nem feltétele, hogy a szülők házasok legyenek.

Európában többféle megoldást látunk

  • Ausztria 30 napot biztosít, melyet a vér szerinti és a nevelő szülők is igénybe vehetnek
  • Szlovéniában szintén 30 nap jár
  • Németországban kettő hónap
  • Spanyolországban viszont 16 hét, és ezzel már 2020 óta élhetnek a spanyol apukák.

Azonban nemcsak hazánkban, hanem más tagországokban is késik a bevezetés, bár ebben eltérő okok játszanak szerepet.

Hazánkban a munka törvénykönyvének módosítása novemberben került a parlament elé. Ha megszavazzák, akkor 2023. januárjától fog életbe lépni a 10 napra meghosszabbított apaszabadság.

Win-Win?

A COVID pandémia megváltoztatta a munkarendeket. Egy közelmúltbeli felmérés szerint a munkavállalók szempontjából értékes a rugalmas munkarend, mert az apák több minőségi időt tudnak a családjaikkal tölteni. Ez a munkahely iránti lojalitást is elősegíti.

Ez akár jó is lehetne, win-win helyzetnek tűnik. Akkor hol a bibi?

Bár sokan tisztában vannak az apaszabadság lehetőségével, mégis 20% alatt van azok száma, akik élnek vele. Ennek feltételezett okai között szerepelhet az apaszabadság térítése.

A teljes 100%-os térítés helyett:

  • az első öt napra csak távolléti díjat kapnak az apák,
  • a hatodik naptól pedig még kevesebb pénzt, a távolléti díj 40 százalékát kapják.

Mi valójában a jelentősége, a hatása annak, ha az apaszabadság kiadása megtörténik?

A gyermekről való közös gondoskodás erősíti a szülők közötti kapcsolatot, de elengedhetetlen a család lelki és pszichés fejlődése szempontjából is. A párkapcsolatnak igazán embert próbáló időszaka a gyermek születése. Sok kapcsolat meg tud billenni a feszültség, a stressz az egyenlőtlen terhelés következtében. Újra kell osztani a feladatokat, mert a korábban bevált módon nem biztos, hogy tud működni. Az egyenlőbb teherviselésre törekvés csökkenti a konfliktusokat és a szülők pszichés állapotára is jó hatással van.

A társadalom jobban szocializált rétegében egyre inkább előtérbe kerül a nők munkaerőpiaci szerepe, a szülés utáni gyors visszatérés. Azokban az országokban, ahol lehetősége van az apáknak hosszabban átvállalni a gyermek gondozását, ott a nők kevésbé esnek ki a munkából, ezáltal szilárdabb lesz a család anyagi helyzete.

Az újszülött számára is rendkívül fontos az apához való korai kötődés. Azok az apák, akik a kezdetektől részt vesznek gyermekük gondozásában kutatások szerint elmélyültebb lelki kapcsolatot tudnak kialakítani gyermekikkel, igazán gondoskodó apák lesznek.

Szerencsére egyre több apa tudja milyen fontos a családdá válás szempontjából az ő jelenlétük.

Éljetek a lehetőséggel, kérvényezzétek a szülés utáni apaszabadság kiadását!

Szerző: Tománé Mészáros Andrea

Böngéssz nálunk tovább az Apaság témakörében.